D&B Duo

D&B DuoZagreb Vatroslav Lisinski 04012016 BRUNO VLAHEK I DUBRAVKA VUKALOVIC Foto Mario Kucera

Strast prema klaviru i kreativnost sviranja u paru ujedinili su Dubravku Vukalović i Brunu Vlaheka u D&B Duo. Već prvim zajedničkim nastupom 2006. u Lausannei ostvarili su golem uspjeh, oduševivši švicarsku publiku i kritiku svojom izvedbom djela za dva klavira Rahmanjinova i Bernsteina.
Otkad su se upoznali tijekom solističkih poslijediplomskih studija na Konzervatoriju u Lausannei, gdje ih im je kao duu mentor bio glasoviti švedskog pijanist Dag Achatz, popularnost im neprekidno raste nizom nastupa po cijelom svijetu. Redoviti su gosti koncertnih podija u Londonu, Amsterdamu, Berlinu, Ženevi, New Yorku, Dubaiju, Madridu, Barceloni, Palmi de Mallorci, Shenzhenu, te između ostalog u Monte-Carlu u kojem su postali i laureati međunarodnog natjecanja za klavirska dua održanog 2013. g. Iste su godine debitirali i na azijskim pozornicama gdje kritika ističe „briljantnu virtuoznost njihovog dijaloga“.
Prvi su hrvatski interpreti monumentalnog ciklusa „Vizije amena“ Oliviera Messiaena kojeg su izveli povodom 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb.
Repertoar im se sastoji od originalnih djela kao i obrada za dva klavira i klavir četveroručno, a redovito izvode i djela suvremenih skladatelja od kojih su neka posvećena upravo njima.
Profesori su na glazbenom konzervatoriju „Katarina Gurska“ u Madridu i održavaju majstorske tečajeve u cijelom svijetu.

– obrazovna razina:

učenici srednjih glazbenih škola, studenti i diplomirani studenti visokoškolskih glazbenih ustanova